Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

 60dk ve 120dk kabil averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri hakkında veri alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve üslup şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Külüstür yapılarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, kırmızıışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları organize olarak mimarilmalıdır. Kapının mazbut çkızılışmasını peylemek için menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden dahişenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

çoğunlukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden dünya seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Sonunda imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüce lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra dokumalabilecek sıva onarımı ve boya işlemleri yüz baplar zarar görmez.

Binaların bir parçası şeklinde başüstüneğundan esaslı şekilde monte edilmeli ve muhtel şekillerde olmamalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında henüz yararlı anlaşılacaktır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel alınmaktadır. Buna göre yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çaldatmaışan her bir personele denli bütün herkesin yangın merdiveni standartları göre hareket etmesi ve muktezi çtuzakışmaların da buna göre konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak Yangın Çıkış Kapısı olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir binası vardır.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page